Avtor: zudolsko Objavljeno: 10. 01. 2022

STATISTIKA LETA 2021

Krstov je bilo v naši župniji 17 (8 dečkov in 9 deklic). Prvo sveto obhajilo je prejelo 17 otrok. Poroki sta bili dve. Cerkveno pokopanih je bilo 16 oseb, od tega jih je bilo 9 previdenih. Verouk v tem pastoralnem letu obiskuje 125 otrok. V novembru smo imeli tudi štetje ljudi pri vseh nedeljskih mašah. Nedeljske maše povprečno obiskuje 70 moških, 110 žensk in okrog 45 otrok.

POGLED V LETO 2022

Zagotovo nas bo v tem letu najbolj zaznamovala 200 letnica posvetitve naše župnijske cerkve. Tudi pastoralno dogajanje se bo v precejšnji meri odvijalo okrog tega jubileja. Poleg že omenjene razstave in obiska nadškofa se bomo lahko duhovno okrepili v duhovni obnovi za celotno župnijo (predvidoma v postu) ter se oktobra s tridnevnico pripravili na glavno praznovanje. V letošnjem letu bodo birmanci prejeli zakrament svete birme. Slovesnost bo 8. maja, za birmovalca pa je določen upokojeni nadškof dr. Anton Stres. Prvo obhajilo bodo naši prvoobhajanci prejeli predvidoma konec maja.

Na gospodarskem področju nas čakajo nekateri izzivi. Zagotovo bo potrebno urediti tla pred Janeževim domom, saj se tlakovci posedajo, voda pa zamaka v garažo in skavtske prostore. Lotili se bomo tudi dokončne obnove župnišča. Obnova bo potekala po fazah, kolikor bomo finančno zmogli. Hvala vsem, ki že prispevate v ta namen. Upam, da bo župnijski dom, res lahko kmalu postal dom s primerno pisarno in sejno sobo za razne skupine in sestanke. Predvidoma na prvo postno nedeljo bomo blagoslovili obnovljeni križ pred župnijsko cerkvijo. Telo Jezusa Kristusa sem preskrbel sam, potrebno pa bo urediti strehico in križ tudi prebarvati. Konec februarja bi obrezali vsa grmovja okrog cerkve in župnišča. Ker gre za večji projekt boste povabljeni k temu vsi.