Preskoči na vsebino


Oznanila za naslednjih štirinajst dni:

SPET SE ODPIRAJO CERKVE ZA BOGOSLUŽJE Z VERNIKI

Vlada je na seji 9. aprila 2021 sprejela nov Odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji, v katerem je določila pogoje za izvajanje verske dejavnosti. Upoštevaje ta vladni odlok od ponedeljka, 12. aprila 2021, spet velja, da se bodo lahko svete maše izvajale v skladu z določilom 30 m2 na osebo oz. člane istega gospodinjstva. Verouk pa se bo še naprej izvajal na daljavo, preko spleta.

Škofje so se na seji Stalnega sveta SŠK, ki je bila, 9. aprila 2021, zavzeli za versko svobodo ter pravico vernikov do bogoslužja. V dveh pismih, ki jih je predsednik SŠK nadškof msgr. Stanislav Zore poslal predsedniku vlade, so se škofje zavzeli za odpravo omejitev na področju obhajanja bogoslužij tako, da bi bile omejitve sorazmerne z omejitvami na drugih področjih javnega življenja. Prav tako so škofje izrazili pričakovanje, da v skrbi za duhovno korist vernikov vlada odpravi nesorazmerne omejitve na področju površine, ki je predpisana za vsakega vernika v cerkvah ter dovoli javna bogoslužja tudi na prostem. Še naprej pa nas škofje pozivajo, naj upoštevamo vse vladne ukrepe in priporočila NIJZ za zaščito zdravja in omejitev epidemije.

 

 


4. velikonočna nedelja je tudi nedelja molitve za nove duhovne poklice. Večkrat smo se  teh molitev udeležili  na Brezjah. Ker še vedno ni dovoljena skupinska molitev v cerkvi, se bomo  v nedeljo, 25. aprila ob 20:00 zbrali preko Jitsi Meeta in izvedli molitveno uro ter skupaj prosili za nove duhovne poklice v župniji, v dekaniji in v celotni Cerkvi na Slovenskem.

Lepo povabljeni, da se priključite molitvi. Skupaj lahko izprosimo več milosti za slovensko Cerkev.

ŽPS

 

KONGRES KARIZMA V SLUŽBI KRAJEVNE CERKVE

Gibanje Marijino delo nas v dneh po Veliki noči vabi na mednarodni kongres z naslovom Karizma Marijinega dela v službi krajevne Cerkve. Kongres bo od 23. do 25. aprila 2021 potekal preko spletne povezave in prvič je zagotovljena prisotnost iz vseh kontinentov. Skupni program za vse bo vsak dan od 13.00 do 16.30. V vseh teh urah bo zagotovljen prevod v slovenščino. Na kongres se je potrebno prijaviti do nedelje 18.4. na naslov: HTTPS://FORMS.GLE/YCrrAwzHgmrxbcVw9.

V življenju župnije se vsak dan srečujemo z različnimi izzivi, še posebno v tem času pandemije; Bogu se zahvaljujemo za Njegovo pomoč, ki nam jo izkazuje tudi preko karizme Marijinega dela, karizme edinosti. Kongres bo priložnost za medsebojno obogatitev ob podelitvi izkušenj… Skupaj se bomo poglobili v govor papeža Frančiška udeležencem Generalne skupščine gibanja, ki je na daljavo potekala v januarju letos in razmislili, kako bi smernice zaključnega dokumenta uresničili v našem okolju. Pozdravili bomo novoizvoljeno predsednico gibanja Margaret (prihaja iz Palestine) in spoznali novo centralno tajništvo Župnijskega in Škofijskega gibanja v Rimu.

Prisrčno vabljeni, da se kongresa na daljavo udeležite. Skupaj lahko naredimo vsak svoj del, da bo Cerkev lepša, bolj sveta, bolj karizmatična, bolj družinska…

Lep velikonočni pozdrav vsem!

                                                               Anča Povirk (iz Ihana) v imenu pripravljalne ekipe


 

Molitev v času epidemije COVID-19

 

Usmiljeni Oče,

tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil.

Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije,

zdravje, potrpežljivost in moč.

V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce,

nam pa odpri oči za vsako stisko in daj,

da bomo trpečim pomagali z dejanji.

Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino.

Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike.

Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo.

Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo,

nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum.

Prosimo te, naj epidemija preneha,

da bomo mogli živeti v miru in blaginji.

Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Sv. Marija, zdravje bolnikov - prosi za nas.

Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni - prosi za nas.

Vsi Božji svetniki in svetnice - prosite za nas.


Sveta maša v Dolu

Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji 2020

Življenje ima prednost

Življenje ima prednost pred ideologijo in bojem za oblast - Izjava Komisije Pravičnost in mir  28.10.2020  Slovenija  Civilna družba, Komisija Pravičnost in mir,&nbs...