Oznanila za štirinajst dni:

OGLED RAZSTAVE

Lepo vabljeni na ogled razstave ob 200-letnici posvetitve župnijske cerkve. Razstavo si je možno ogledati vsako soboto popoldan in nedeljo med dopoldanskimi mašami. V primeru, da bi si jo želeli ogledati kak drug dan, pa se prosim najavite.

NEDELJSKI POPOLDANSKI IZLET V LESCE

Vabljeni v nedeljo, 2. oktobra, na nedeljski popoldanski izlet. Iz Kamnice bomo z avtobusom krenili na pot ob 13.30. V Lescah se bomo najprej v cerkvi Marije Vnebovzete zahvalili Mariji za njeno pomoč in varstvo na vseh naših poteh. Po litanijah se bomo srečali z župnikom Markom Avsenikom, ki nam bo kaj več povedal o župnijski cerkvi in župniji. Ob povratku, pa si bomo ogledali cerkev sv. Urha v Smledniku, ki jo je zgradil župnik Simon Kavalar, ki je bil župnik tudi pri sv. Heleni pred 200 leti. Prispevek za prevoz z avtobusom je 10€.

 

ŽEGNJANJSKA NEDELJA PRI SV. HELENI

Drugo nedeljo v oktobru obhajamo za župnijsko cerkev žegnanjsko nedeljo. Lepo povabljeni k svetim mašam, da se skupaj zahvalimo Bogu in se mu priporočimo, naj nas še naprej budno spremlja s svojo milostjo.

 

MINISTRANTSKE VAJE

Z oktobrom bomo začeli z rednimi ministrantskimi vajami. K ministriranju vabim tudi nove fante in dekleta, ki bi želeli na tak način sodelovati pri bogoslužju.

 

PEVSKI ZBOR

Vabi v svoje vrste vse župljane, ki imate veselje do petja in željo po druženju. Že sveti Avguštin je zapisal, da kdor poje, dvakrat moli. Jaz pa dodajam, da s petjem pomaga tudi marsikomu, da lažje vstopijo v bogoslužje in se približajo Bogu. Ravno zato je petje še kako pomemben del bogoslužja. Lepo povabljeni na pevske vaje, ki so vsak petek ob 19.30. Za več informacij pa se obrnite na Natalijo Selšek ali Maričko Zavrl.

 

MLADINSKA SREČANJA

Z oktobrom zopet začnemo z rednimi mladinskimi srečanji. Srečanja so vsako soboto ob 20.00. Vabljeni vsi mladi, ki želite poglobiti svojo vero in v sproščenem vzdušju preživeti sobotne večere.

 

MOLITEV PRED JEZUSOM

Vsak četrtek pol ure pred sveto mašo se zbiramo pred Najsvetejšim v župnijski cerkvi k molitvi za potrebe župnije in celotnega sveta. Lepo vabljeni k tej skupni molitvi. Naj nam ne bo težko tudi med tednom obiskati cerkve in se srečati z Jezusom.

 

PLANINSKI IZLET NA KRIŽNO GORO IN V CRNGROB

V soboto, 1. oktobra 2022

Dobimo se ob 7. uri pred pastoralnim domom oz. cerkvijo sv. Helene v

Kamnici, odhod z lastnimi vozili. Odpravili se bomo proti Škofji Loki in krenili iz Crngroba proti planini Planica, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Nadangela Gabrijela. Pot bomo nadaljevali do vasi Križna gora in se ustavili v cerkvi sv. Križa, kjer bo ogled cerkve z lepimi angelskimi freskami. Vrnili se bomo do izhodišča in imeli ob 14.30 kosilo v gostilni Crngrob. Ob 17. uri bomo imeli sv. mašo v romarski cerkvi Marijinega oznanjenja in vodeni ogled cerkve. Pot je zelo lepa, speljana po gozdu in nezahtevna, dolga 2,5 uri. Predviden prihod domov ob 19. uri. Prijavite se lahko z vpisom na list v cerkvi sv. Helene zadaj na ženski strani ali pa pokličite na 040 388 882 (Veronika Lapič).

 

SREČANJE HRVATOV, SLOVENCEV IN MADŽAROV

Srečanje v Beltincih – spored in organizacija | Katoliška cerkev8. oktobra bo v Beltincih potekalo tradicionalno srečanje Slovencev in Hrvatov. Letos so se v duhu sinode temu srečanju pridružili tudi Madžari. Povabljeni smo, da srečanje podpremo z molitvijo. Sveto mašo ob 10.00 si lahko ogledate na RTV, saj jo bodo prenašali v živo. Če bi kdo želel osebno iti v Beltince na srečanje, pa se lahko prijavi v župniji Dol, kjer bo organiziran avtobusni prevoz.

 

ODPRTJE RAZSTAVE OB 200-LETNICI POSVETITVE ŽUPNIJSKE CERKVE

Na Slomškovo nedeljo, 25. septembra, bomo s kratkim kulturnim programom po zadnji maši oprli razstavo ob 200-letnici posvetitve naše župnijske cerkve. Lepo vabljeni, da si razstavo tudi ogledate in spoznate del zgodovine naše župnije. Iz poznavanja zgodovine se lahko veliko naučimo, predvsem pa bolj cenimo dediščino, ki smo jo prejeli od naših prednikov.

 

ORATORIJSKI DAN 2022 (5.11.2022)

Oratorij se je šele dobro končal, mi pa že načrtujemo ponovno srečanje. :) Temo oratorija izveš teden pred začetkom.

Zjutraj se bomo dobili ob 9.00, naš oratorijski dan pa bomo končali ob 16. uri. Za malico in kosilo bo poskrbljeno. V primeru, da bo prijavljenih manj kot 10 otrok, oratorijski dan ne bo izpeljan. Prijavite se lahko otroci od prvega razreda naprej (predšolski v primeru, da je otrok dovolj samostojen). Prispevek za oratorijski dan Dolsko znaša 7€ na otroka. Otroci, ki izhajate iz socialno slabo stoječih družin, se lahko prijavite brezplačno, vendar to prosim prej sporočite gospodu župniku ali Aleksandri Peterki. Prijavnico za oratorijski dan najdete na župnijski spletni strani.

 

URNIK VEROUKA:

razred

dan in ura

katehet

1.

ponedeljek, 17.45

g. Marjan Tomažič

2.

torek, 16.30

ga. Blanka Jelnikar

3.

torek, 15.45

župnik Primož

4.

torek, 15.00

ga. Blanka Jelnikar

5.

torek, 15.00

župnik Primož

6.

torek, 15.45

ga. Blanka Jelnikar

7.

torek, 17.15

ga. Blanka Jelnikar

8.

torek, 16,30

župnik Primož

9.

petek, 15.15

župnik Primož

Sv. Križ 1-6

ponedeljek, 16.00

župnik Primož

Senožeti 1-3

četrtek, 15.00

ga. Klara Jerina

Senožeti 4-6

četrtek, 16.00

ga. Klara Jerina