Preskoči na vsebino


Oznanila za naslednjih štirinajst dni:

 


 

VELIKONOČNA POSLANICA SLOVENSKIH ŠKOFOV

»Vstal sem in sem še naprej z vami!«

Kristus je vstal, da nam podari življenje in gre z nami v življenje.

Če smo na veliki petek zrli Kristusa, pribitega na križ kot poraženca, na velikonočno jutro On sam prihaja k nam kot zmagovalec. Njegova zmaga prinaša veselje in upanje. Zmaga, ki pomeni začetek novega življenja in osmišlja našo življenjsko pot.

Za kristjane velika noč ni le spomin na zgodovinski dogodek izpred dva tisoč let, ampak je dogodek, ki se uresničuje danes. Vstali Gospod nam zagotavlja: »Vstal sem in sem še naprej z vami!«

Praznik velike noči je praznik naše vere v Kristusa, ki je med nami kot živi Bog. Krščanski Bog ni oddaljeno božanstvo, temveč je naš prijatelj, spremljevalec, sopotnik in brat. Z nami je v vseh življenjskih situacijah, predvsem v uri trpljenja in smrti. Naša življenjska zgodba se prepleta s Kristusovim vstajenjem. Njegovo vstajenje je zagotovilo našega vstajenja in večnega življenja.

V postnem času smo molili križev pot. Ta se ne konča pri XIV. postaji, ko Jezusa položijo v grob, ampak s tako imenovano XV. postajo, z Jezusovim vstajenjem na velikonočno jutro. Žene in učenci  so po srečanju z vstalim Gospodom postali velikonočne priče. Vsak izmed nas je Gospodov učenec. Jezus ponavlja svoje besede meni in tebi: »Vstal sem in sem še naprej z vami!«

Praznovati veliko noč pomeni vključiti se v bogat tok pričevalcev in današnjemu človeku prinesti veselje velikonočnega jutra. To veselje se rodi, ko začutim, da Vstali, tako kot je prišel naproti ženam in svojim učencem, prihaja naproti tudi meni.

Dragi verujoči in ljudje dobre volje, dragi bolniki, ostareli in trpeči, dragi zamejci in zdomci, voščim vam blagoslovljene in doživete velikonočne praznike!

msgr. mag. Alojzij Cvikl, mariborski nadškof in podpredsednik SŠK 


Zadnji, Veliki teden pa si vzemimo več časa za tišino – torej teden tišine. Če umaknemo hrup od svojih ušes, bo srce lažje zaslišalo Božji glas. Naj nam bodo v vzpodbudo besede svetega Vincencija, ki je rekel: »Utihnejo naj besede, spregovorijo naj dela.« Naj torej spregovorijo dela.


Glasujte za nas!

 

Društvo misijonarja dr. Janeza Janeža sodeluje v Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro, s katero podpirajo lokalna društva in njihove projekte.

Za nas lahko glasujete v Mercatorjevi trgovini v Dolskem. Vsak kupec ob nakupu prejmete žeton, ki ga odda v eno od treh glasovalnih škatel pri vhodu. Na škatlah so predlogi za prejem donacije. Vsak kupec prejme en glas ob enem obisku trgovine. Glas v obliki žetona odda v izbrano skrinjo. Število žetonov v posameznih škatlah bo odločilo o tem, kateremu društvu, klubu ali organizaciji bo Mercator podelil glavno donacijo v višini 1.000 evrov.

Sredstva, ki jih bomo dobili na podlagi vaših glasov, bomo namenili prevodu knjige o dr. Janezu Janežu z naslovom Veliki zdravnik Fan Fenglong – Oki, ki so jo izdali leta 2011 na Tajvanu v zahvalo za ves njegov trud in dobra dela, ki jih je naredil za tamkajšnje ljudi. 

Glasovanje poteka do torka, 30. aprila 2019.

Vsak glas šteje!

Hvala, ker na podpirate!


Uradne ure: vsak torek dopoldne in petek, če ni prvi petek.

Priprava na krst: torek pred zadnjo nedeljo v mesecu.


POGREBI (vir: PSV)


Program župnije za leto 2019

 

 

 
Pastirsko pismo 2019 - 1.in 2. del

Pastirsko pismo za postni čas 2019 I. del  Dragi bratje in sestre, prisrčen pozdrav v Gospodu! Postni čas je pred nami in vaši škofje želimo z vami nadaljevati poglabljanje k...

Papež Frančišek ob sklepu zasedanja škofovske sinode:

POSLUŠATI, POSTATI BLIŽNJI, PRIČEVATI V nedeljo, 28. oktobra 2018, se je s slovesno sveto mašo v baziliki svetega Petra sklenilo redno splošno zasedanje škofovske sinode...

g.Miha Kramli: ZANKE ELEKTRONSKEGA MREŽENJA

Današnji otroci imajo veliko možnosti, da s pomočjo novih tehnologij prihajajo v stik z glasbo, učenjem in z drugim. Ob tem postaja izrednega pomena ločevanje med virtualnim in realnim svet...