Avtor: zudolsko Objavljeno: 6. 08. 2016

Oratorij 2008: Odpri oči

ODPRI OČI!

Tak je bil naslov letošnjega oratorija. Animatorji smo otrokom pripravili zanimiv program v dneh od 11. do 15. avgusta 2008. Oratorij je bil že 13. po vrsti. Na oratoriju je sodelovalo 41 otrok in 20 animatorjev. Otroci, ki so bili razdeljeni v 6 manjših skupin, so skozi cel teden spoznavali apostola Pavla in se o njem pogovarjali.

PONEDELJEK

Prvi dan in tudi vse ostale dni v tednu smo začeli z molitvijo in duhovno mislijo g. župnika. Tudi letos smo se razdelili v skupine in jih poimenovali po prebivalcih različnih držav: Nemci, Ukrajinci, Angleži, Japonci, Španci, Kitajci. Vsaka skupina je izdelala svoj simbol: zastavo, po kateri smo se prepoznali med seboj. Ta dan smo imeli delavnice: barvanje stene, izdelava obeskov iz gline, petje pesmi, postavljanje šotorov in izdelava ročnih svetilk, pri katerih smo se bolje spoznali med seboj. Prišli so tudi gostje, ki so znali različne jezike: nemščino, ukrajinščino, angleščino, japonščino, španščino in kitajščino in so nas naučili predstaviti se v njihovem jeziku.

TOREK

Naslednji dan smo odšli na izlet v Stično, h gospodu Jožetu Grebencu in Anici Dobravec. Tam smo si ogledali podružnični cerkvi svetega Pavla in svetega Miklavža, kamor smo se odpravili peš. Ogledali smo si tudi samostan v Stični.

SREDA

Dan smo preživeli na bazenu v Domžalah. Čeprav je bila voda v bazenu malo bolj mrzla, smo se vsi z užitkom ohladili v njej in se imeli zelo lepo. Da nam ni bilo dolgčas, pa smo v bazenu in izven njega izvedli tudi različne igre.

ČETRTEK

Odpravili smo se peš proti cerkvi svetega Križa. Pred kosilom smo imeli še nekaj iger na bližnjem travniku, po njem pa smo si vsi oddahnili na tamkajšnjem igrišču. Na igrišču so otroci, spet polni energije, igrali nogomet proti animatorjem. Popoldne pa smo se vrnili pred Pastoralni dom. Po večerji smo pisali pismo papežu. Ko smo napisali pismo, je bila že kar tema in večer pred Marijinim praznikom, zato smo odšli na pohod s svetilkami, ki smo jih izdelali v ponedeljek. Ko smo prišli s pohoda, nas je pričakal ogenj ob katerem smo pekli hrenovke in se veselili. Ta dan smo tudi prenočili v Pastoralnem domu.

PETEK

Naslednje jutro smo vsi naspani odhiteli k jutranji telovadbi. Po zajtrku smo pospravili okolico in se začeli pripravljati na zaključno sveto mašo. Po kosilu smo si pod vodstvom Gregorja Vodeta ogledali zvonik in pritrkavali na zvonove. Popoldne pa smo imeli predstavitev za starše, katerim smo prikazali kaj vse smo se naučili. Po zaključni sveti maši pa smo še prigriznili, kar so nam napekle pridne gospodinje in mamice ter pojedli pice.