Avtor: zudolsko Objavljeno: 28. 04. 2016

Tretji milostni obisk Fatimske Marije


V Slovenijo maja že tretjič prihaja milostni kip Fatimske Marije Romarice. Prvi obisk je bil ob 80-letnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, leta 1997, drugi pa jo je Cistercijanska opatija Stična sprejela enajst let pozneje.

Predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Glavan je oktobra lani povabil k zavzeti molitvi rožnega venca in na obhajanje prvih pet prvih sobot, od januarja do maja, na fatimski način. V imenu škofov pa je župnike in druge predstojnike prosil, da v svojih župnijah in skupnostih za prvosobotno molitev navdušijo vernike ter naj na zadnjo prvo soboto ali na dan obiska Marije romarice v župniji ali skupnosti poskrbijo za posvetitev in izročitev župnije ali skupnosti ter sodelujočih posameznikov in družin Jezusovemu in Marijinemu srcu. »Naš narod je globoko povezan s fatimskim sporočilom že od leta 1943, ko se je med prvimi v Evropi posvetil Marijinemu brezmadežnemu srcu,« je zapisal Glavan in se navezal na slogan Marija – okno upanja. »Papež Benedikt XVI. je leta 2010 v Fatimi dejal, da se je s prikazovanji Device Marije v Fatimi odprlo 'nebo kot okno upanja', ker je človek Bogu zaprl vrata. To »okno upanja« je Mati Marija. 

RAZPORED OBISKA KIPA PO ŠKOFIJAH

PROGRAM PO ŽUPNIJAH

Slovesen sprejem bo na Brezjah v četrtek, 12. maja 2016, zvečer. Slovesnost bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Nadškofija Ljubljana: od 13. maja do 10. junija in od 25. junija do 11. julija. Nadškof Stanislav Zore bo nadškofijo posvetil v stolnici 10. julija popoldne.

Škofija Novo mesto: od 10. do 25. junija, kjer bo kip Marije Romarice iz Fatime 11. junija navzoč na praznovanju desete obletnice škofije.

Škofija Koper:
od 11. julija do 18. avgusta.

Škofija Celje:
od 18. avgusta do 9. Septembra; 21. avgusta bo kip Marije Romarice iz Fatime pri Sv. Jožefu v Celju.

Škofija Murska Sobota:
od 9. do 18. septembra.

Nadškofija Maribor: od 18. septembra do 13 oktobra. Dne 13. oktobra zvečer bo na Ptujski Gori vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu in vseh drugih, posvetitev in izročitev slovenskega naroda Jezusovemu in Marijinemu Srcu ter slovo od kipa Marije Romarice iz Fatime. Slovesnost bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojz Cvikl.

V nedeljo 3. 7. bo kip Fatimske Marije priromal:

ob 9h v cerkev Device Marije v Polje,

ob 13h v cerkev Sv. Lenarta v  Sostro,

ob 18.30 v cerkev Sv. Simona in Juda Tadeja v Črnuče. Po maši bo molitveno bdenje celo noč;

V ponedeljek 4. 7. bo priromal :

ob 8h v cerkev Svete Družine v  Moste,

ob 12h v cerkev Sv. Terezije Deteta Jezusa na Kodeljevo

ob 18.30 v našo župnijo Sv. Helene in sicer najprej h kapeli sv. Marije v Kamnici, kjer ga bomo sprejeli, od tam se v procesiji odpravimo v župnijsko cerkev , kjer se bo predvidoma ob 19h pričela sv. maša. Po maši bo molitveno bdenje celo noč;

V torek 5. 7. bo v župnijski cerkvi Sv. Helene ob 6.30 sveta maša in potem slovo.

Ob 8h bo kip Fatimske Marije priromal v cerkev Sv. Štefana v Štepanji vasi

ob 13h bo priromal v cerkev sv. Križa na Žale,

od tam pa proti večeru v cerkev Sv. Antona Padovanskega v župniji  Ljubljana  - Vič.

Več informaci: kliik