Avtor: Tomažič Marjan Objavljeno: 21. 01. 2016

Ministranti smo si ogledali jaslice

Ministranti smo se v soboto 16.1.2016 odpravili po naših sosednjih župnijah na ogled jaslic.

Najprej nas je pot vodila v Kresnice. Tam smo videli  jaslice, ki se premikajo. Lepo je bilo videti premikajoče figurice, pri meljenju žita, striženju ovac, peki kruha in žaganju lesa.  Ovčke so se premikale.

Nato smo šli v Litijo. Župnik iz Litije nam je povedal, kako so otroci skozi ves advent  prinašali majhna lesena drva, vsakič ko so prišli k maši.  Te majhne lesene paličice so otroci, iz vsakega razreda posebej, zbirali in naredili kupčke.  V jaslicah nad štalico je bil kip Boga Očeta, v štalci pa Sin.

Pot smo nadaljevali proti Šmartnem pri Litiji.  Tudi tam so bile lepe jaslice. Najbolj so nam bila všeč drevesa  z mahom in zvezdnato nebo. V teh jaslicah je bila upodobljena pokrajina domačega kraja.

V cerkvi v Kisovcu  pa je bila v jaslicah, seveda poleg Svete družine, zanimiva puščava in majhen hribček okoli nje. Tam smo videli tudi relikvije blažene Jacinte in Frančiška, dveh pastirčkov, katerima se je prikazala fatimska Marija. Zraven je tudi košček hrasta, kjer je Marija stala.

Vstavili smo se še v Kolovratu, obiskali prijatelje gospoda Markota in si seveda ogledali tudi njihove lepe jaslice. (spodaj je nekaj fotografij jaslic)

Ja, res je lepo in zanimivo pogledati  jaslice  v bližnjih župnijah.

ministrantka  Ana T