Oznanila za štirinajst dni:

BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE

V četrtek, 8. decembra, praznujemo praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Marija je za to, da bi postala mati našega Odrešenika, od Boga prejela posebno milost – bila je spočeta brez izvirnega greha. Angel Gabriel je ob obisku Marijo pozdravil z besedami »milosti polna«. Povabljeni k svetim mašam, da skupaj počastimo Marijo in se ji zahvalimo za zgled zvestobe Bogu.

 

ZAČETEK DEVETDNEVNICE

V petek, 16. decembra, bomo začeli z devetdnevnico pred praznikom Jezusovega rojstva. V teh dneh se spominjamo poti Jožefa in Marije v Betlehem. Povabljeni k svetim mašam, da se skupaj pripravimo na Odrešenikov prihod. Skupaj bomo vzklikali: Kralja, ki prihaja, pridite molimo! Predvsem so povabljeni otroci, ki bodo v času devetdnevnice zbirali črke in iskali posebno geslo. Prvi trije, ki bodo ugotovili geslo, bodo zadnji dan devetdnevnice prejeli posebno nagrado.

 

MARIJO NOSIJO

V času devetdnevnice je navada, da Marija roma tudi po naših družinah. V cerkvi zadaj bo list, kamor se lahko vpišete, če bi želeli sprejeti Marijo na svoj dom.

Spodbujam vas, da tisti večer, ko sprejmete Marijo, povabite v svoj dom tudi sosede in prijatelje, ter skupaj namenite nekaj časa molitvi. Naj bo prihod Marije romarice v naše domove priložnost za skupno molitev.

NAROČNINE NA VERSKI TISK

V župnišču že lahko prevzamete Mohorjeve knjige in poravnate naročnine za verski tisk za prihodnje leto. Cene so sledeče: Ognjišče (37,40), Družina (149€ do 31. januarja, kasneje 166,40€) Misijonska obzorja (9€), Prijatelj (15€), Mohorjeve Knjige za leto 2024 (55€).

 

NAMENITE 1% DOHODNINE ŽUPNIJI

Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 155/2021, z dne 29. 9. 2021), je že za leto 2021 ponovno uvedla možnost, da 1% dohodnine ljudje namenijo posameznim sestavnim delom Katoliške cerkve. Tako lahko namenite ta procent tudi konkretno za našo župnijo. V obrazec za namenitev dela je potrebno vnesti naziv upravičenca (Župnija Sv. Helena – Dolsko) ter davčno številko župnije (27244016). Obrazec je potrebno oddati na FURS do 31. decembra. Zahvaljujem se vsem, ki ste to storili že v preteklem letu.

 

SREČANJE BIBLIČNE SKUPINE

Prvo uvodno srečanje biblične skupine bo 12. decembra ob 18.30 v pastoralnem domu. Dobrodošli vsi, ki bi želeli poglobiti svoje znanje o Svetem pismu. Na uvodnem srečanju se bomo dogovorili o terminu srečanj.

 

BLAGOSLOV DOMOV NA SVETE VEČERE

Ne pozabimo se pravočasno pripraviti na blagoslov naših domov na tri svete večere. V zakristiji je že na razpolago oglje in kadilo, pod korom pa blagoslovljena voda.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Tudi letos nam skavti prinesejo Luč miru iz Betlehema. Luč pride med nas v nedeljo, 18. decembra, in bo v cerkvi na razpolago vse do božiča.

 

Rdeča nit letošnjega adventnega koledarja je molitev otrok za otroke. V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje mlade Francozinje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več velikih misijonskih pobud. Drugi del koledarja pa je namenjen pričevanjem slovenskih misijonarjev o tem, kako oni danes v misijonih molijo z otroki in kako jim molitev pomaga pri njihovem misijonskem delovanju.

Adventni koledar v PDF