Mešani pevski zbor Sv. Helena

Začetki MPZ Sv. Helena segajo v leto 2007, ko je Marička Zavrl dala predlog za ustanovitev zbora srednje generacije. Sedaj je ta srednja generacija stara med 20 in 60 leti. Najprej je sodelovalo 15 pevcev, katerih jedro je izhajalo iz prejšnjega zbora Doroteja. Počasi je zbor rasel in število se je podvojilo. 

Zbor prepeva vsako nedeljo pri sv. maši ob 10.30 pri Sv. Heleni. Zbor vodi gdč. Natalija Selšek, ki ga je prevzela od prejšnjega zborovodje Marka Selška. Na orglah jo spremlja organistka Marička Zavrl, ki opravlja tudi korepeticije na vajah, ki so ob sredah ob 19.30 in nedeljah ob 9.30. 

Zbor občasno gostuje v drugih župnijah pa tudi na domačih občinskih prireditvah, kjer zapoje tudi kakšno posvetno ljudsko ali umetno pesem.

Poleg prepevanja se pevci radi družijo, poklepetajo ter si tako naredijo dan lepši. Tudi teden je krajši in redne sredine vaje so za večino čas sprostitve.

Zbor je odprt za nove pevce. Vabljeni vsi, ki radi prepevate in ste radi v dobri družbi.

Če se čutite za ta zbor nekoliko prestari, pa vabljeni v glasbeno skupino Mladenke, ki združuje mlajše pevke, stare nekje od 14 do 20 let. Skupno vodi gdč. Aleksandra Peterka.