Oratorij

Oratorij je beseda v kateri se skriva druženje med otroki in animatorji, najrazličnejše delavnice, molitev, veselje, razigranost.

V okviru Društva misijonarja dr. Janeza Janeža tudi v naši župniji oratorij poteka že vrsto let. Letos bomo praznovali že svoj 14. rojstni dan. Zgledujemo se po našem misijonarju, ki je deloval kot laični misijonar in zdravnik med bolniki na Kitajskem in Tajvanu. V avgustu se mladi iz naše župnije veselimo z otroki in jim skušamo posredovati krščansko življenje. Trudimo se, da bi bil program vedno razgiban, zanimiv, poučen, zabaven, edinstven Z vsem tem otrokom popestrimo teden počitnic. Teden našega oratorija je zares pester. Na začetku se razdelimo v skupine v katerih smo nato cel teden in smo na koncu med seboj že zelo povezani. V času oratorija se odvijajo najrazličnejše delavnice v povezavi s temo oratorija. Veliko pojemo in se vsako leto naučimo kakšno novo pesem. Vsak dan poslušamo kateheze in se nato o njih pogovarjamo v skupinah. Otrokom je zelo všeč izlet, ki ga vsako leto organiziramo v drug kraj. Še posebno pa se veselijo dneva, ko se odpravimo na bazen in se prepustimo vodnim užitkom. Ne manjka tudi kakšen kratek ali dolg pohod in seveda taborjenje ali skupna nočitev. Za zaključek pa povabimo starše na zaključno sveto mašo, nato pa sledi še prireditev in piknik, da jim skozi zanimiv program pokažemo, kako smo se zabavali.

Na koncu oratorija smo vsi malo utrujeni, še posebej animatorji. Vendar vse to sprejmemo z dobro voljo, saj naši mladi prijatelji na koncu tedna odidejo zadovoljni, veseli in polni novih dogodivščin. Potrditev za dobro delo so otroci, ki se naslednje leto vrnejo na oratorij. Ko pa prerastejo otroštvo, se nam vsako leto znova pridružijo kot animatorji.

Vse dogodivščine pa bi bile mnogo bolj skromne, če ne bi imeli naših prijaznih in širokosrčnih sponzorjev. Hvala vsem!

 

>> Oratorij od leta 1996 dalje <<