Preskoči na vsebino


Pevci

V naši župniji delujejo trije zbori: Zbor Svete Helene, Mešani pevski zbor Svete Helene in Mešani pevski zbor Sv. Križa.

Zbor Svete Helene šteje od 25 do 30 pevk in pevcev, vaje imajo enkrat do dvakrat na teden. Pojejo pri drugi maši dve nedelji v mesecu in na kulturnih prireditvah v občini Dol pri Ljubljani in drugod. Zbor deluje v okviru Društva misijonarja dr. Janeza Janeža, vodi ga Marko Selšek.

Mešani pevski zbor Svete Helene šteje okoli 16 pevcev, moških in žensk, večinoma že nekoliko starejših. Vaje imajo od oktobra do junija vsak petek zvečer, pojejo vsako nedeljo pri prvi sveti maši. Pevce veže dolgoletno prijateljstvo ter dolga tradicija petja v zboru. Zbor vodi Marička Zavrl, ki je tudi organistka v farni cerkvi.

Mešani pevski zbor Sv. Križa šteje okoli 20 pevk in pevcev iz soseske Sv. Križ. Pojejo pri mašah v cerkvi Sv. Križa, ki so običajno vsako drugo nedeljo ob 9. uri. Zbor vodi Pavle Povirk, ki je hkrati tudi organist.

 

Vabilo k Mešanemu pevskemu zboru sv. Helene

V letošnjem letu praznuje naš Mešani pevski zbor Sv. Helene že 10. leto delovanja. V tem času se je v zboru zvrstilo že 60 pevcev, morda je prišel čas, da se jim pridružite še vi.

Če z navdušenjem spremljate sodelovanje pevcev pri sv. mašah, jim radi prisluhnete na drugih prireditvah ter imate tudi sami veselje do petja, vabljeni v njihovo družbo. Vaje so ob torkih zvečer, pozimi ob 19.30, sicer pa ob 20.00, in ob nedeljah pred drugo sv. mašo. Dodatne informacije dobite pri zborovodji Marku Selšku.

Vabljeni v odlično družbo veselih ljudi, v kateri ni nikoli dolgčas!
Notno gradivo

Notno gradivo Asissi pesmarica (popevke, Taize) TAIZE Franc JUVAN PESMARICA VELIKA Pesmarica - odralih skavtov Slovenije Notno gradivo za leto usmiljenja Himna za sveto leto usmiljenja Roža ...