Preskoči na vsebino


Svete maše v živo


Prenos svetih maš v živo iz župnijske cerkve Device Marije v Polju je na voljo ob nedeljah med 8. in 9. uro.


 

   PRENOS SVETIH MAŠ    ( zvočno preko interneta )  >> klik << 

12 dobrih razlogov, zakaj hoditi k maši

1. Ker je to tvoja priložnost, da doživiš Zadnjo večerjo.

2. Ker če želiš večnost preživeti s Kristusom, ga moraš spoznati zdaj. In ne pozabi, da modri ljudje ustvarjajo naložbe za prihodnost. Koliko ti vlagaš v svojo večnost?

3. Ker če bi vedel, da lahko na nekem kraju srečaš Jezusa – ali ne bi šel pogledat tja?

4. Ker je življenje zapleteno. Pametno si je priskrbeti navodila za življenje, ki delujejo – naravnost od Njega, ki je ustvaril živiljenje.

5. Ker gre za osrednje in nujno potrebno dejanje krščanskega slavljenja (Lk 22,14–23; Jn 6,53; 1 Kor 11,23–26)

6. Ker so to redno počeli nekateri od največjih ljudi človeške zgodovine (npr. sv. Frančišek Asiški, mati Terezija, Janez Pavel II. idr.)

7. Ker se pri maši zagotovo bere Sveto pismo. In prav Sveto pismo je spremenilo že številna življenja. Ali misliš, da lahko tudi tvojega?

8. Ker statistike pravijo, da so ljudje, ki hodijo v cerkev, srečnejši in manj obremenjeni. Poleg tega lahko pri maši s tem, da si vedno bliže Bogu, postajaš tudi vedno boljši človek.

9. Ker je to zate zagotovo bolje kot gledati televizijo.

10. Ker je to najboljši način, kako lahko moliš za svojo družino in prijatelje. Pa tudi najboljši način za to, kako se soočati s težkimi obdobji življenja.

11. Ker je to najbolj neposredna pot do Očeta prek Sina v moči Svetega Duha.

12. Ker ena ura verjetno ni preveč, da bi jo daroval Bogu. Pomisli samo, koliko časa porabiš za vse drugo …


In kaj so najpogostejši izgovori?

Nič ne odnesem od maše.
Če pričakuješ noro zabavo, potem si gotovo razočaran. Če pa skušaš razumeti, kaj lahko od maše v resnici odneseš, boš zelo zadovoljen: lahko se povežeš z Jezusom, se posloviš od greha, se posvetiš ubogim, pripraviš za nebesa.

Nimam časa.
Bog je bil zelo velikodušen: dal nam je 24 ur v dnevu, 168 ur v tednu. Maša traja manj kot 1 % tvojega tedna! Čas imaš, samo vzeti si ga moraš. Če si preveč zaposlen, da bi si eno uro na teden vzel za Boga, je verjetno nekaj zelo narobe s tvojim tempom in načinom življenja.

Sem grešnik. Ne zaslužim si ...
Dobrodošel v klubu! Smo Cerkev odrešenih grešnikov. Nihče od nas si v resnici popolnoma ne zasluži, da bi bil tam, kjer je. Se vidimo pri spovednici!

Ni mi treba k maši, da bi bil blizu Bogu.
Pri maši prejmeš Boga samega – Jezusa Kristusa v zakramentu. Se lahko sploh kaj drugega primerja s tem? Misliš, da si mu res lahko vsak dan ali vsak teden tako zelo blizu še na kak drug način?

Imam slabe izkušnje s Cerkvijo.
Mnogi od nas so imel kakega slabega učitelja, pa vemo, da zato celoten izobraževalni sistem ni slab. Poleg tega te Jezus pri maši lahko ozdravi.

Kaj mi sploh lahko maša dá?
Vse! Vse tisto, kar si Bog želi, je dobro zate. Ne nazadnje je človek postal zato, da bi se za nas daroval pri maši. Zakaj bi zavrnil tak dar?

vir: družina.si