Preskoči na vsebino


URNIK VEROUKA V KATEHETSKEM LETU 2019/2020

1. septembra bomo v župniji obhajali katehetsko nedeljo, zato vas vse veroukarje, skupaj s starši, povabim k sv. maši ob 10.30, pri kateri se bomo Jezusu in Mariji, kraljici angelov, priporočili za blagoslov v tem šolskem in katehetskem letu. Otroci, s seboj prinesite tudi torbe, da jih blagoslovim. Z veroukom bomo pričeli že naslednji dan, 2. septembra po spodaj objavljenem razporedu, le za prvi razred se bo verouk pričel teden kasneje, saj bomo prvi teden še vpisovali k verouku. Starši, ko boste prvošolce pripeljali k verouku, s seboj po možnosti prinesite družinsko knjižico.

To leto bom sam poučeval: kot prejšnja leta verouk pri Sv. Križu ob ponedeljkih ob 15h veroukarje od 1.-3. r., ob 16h pa od 4.- 7. r. Ob torkih bom sam poučeval verouk 5. r. ob 14h, 7. r. ob 15h, 1. r. ob 16h in 3. r. ob 17h. Katehistinja Blanka Jelnikar pa bo v torek poučevala verouk 4. r. ob 15h, 6. r. ob 16h in 2. r. ob 17h. V četrtek bom poučeval verouk v Senožetih od 1.-3. r. ob 16h in verouk od 4. - 7. r. ob 17h. Za vse birmance – to je za 8. in 9. r. - se bo priprava na birmo odvijala v petkih od 16h -18h. Trajala bo torej dve ure skupaj, pri uri bodo poleg mene navzoči tudi animatorji birmanskih skupin, s katerimi bomo skupaj vodili pogovor ob novem delavnem zvezku priprave na birmo, zanj bo potrebno prispevati 15€ in ga bo potrebno nositi s sabo, saj bo osnova za pogovor, poleg tega pa bomo družno pogledali še marsikateri zanimiv filmček, ki nas bo uvedel v pogovor. Občasno bomo medse povabili še goste. Pričakujem, da  boste, birmanci, pripravo na birmo vzeli resno in se ur priprave na birmo točno udeleževali. Koncept priprave na birmo bo torej spremenjen, upam, da vam bo všeč.

Cene vseh ostalih učbenikov za verouk ostajajo nespremenjene: Knjiga: za 1. in 2. r. (združena z DZ):  11 €; za 3. r. (združena z DZ) 13€; za 4. do 7. r. 8 € (lahko si jih tudi sposodite); Delavni zvezek: 4 €  in Liturgični zvezek (in listki): 3 € (obvezno do 9. razreda). Starši, prosim, da stroške za knjige in DZ čimprej poravnate. Stroške (za ogrevanje, opremo in za financiranje katehetov) pa bo še naprej krila župnija.

Starši, že sedaj vas vabim tudi na srečanja za starše, ki bodo: v torek 24. 9. za starše veroukarjev od 1. do 3. razreda, v sredo 25. 9. za starše veroukarjev od 4. do 7. razreda in v četrtek 26. 9. za starše birmancev. Posredovanje vere otrokom je naša skupna skrb in odgovornost, čeprav še vedno velja, da ste starši prvi kateheti. Zato bomo na srečanjih iskali najboljše možne načine, kako bi pri tem kot Cerkev sodelovali. Hvala vsem, ki molite in delate za to, da bi bili pri svojem delu uspešni.  

Vabljeni, da se naročite tudi na otroško revijo MAVRICA, najstniško NAJST in se priključite branju za Slomškovo bralno priznanje, ki ga bo spet vodila ga. Pavla Jemec.

 

Blagoslov učencev in torb

Molitev ob začetku šolskega leta:

O Bog, ti nas držiš v dlaneh. Ti nas vodiš in spremljaš. Prosimo te, da bi bil začetek šolskega leta čim manj stresen.
Razsvetljuj starše s Svetim duhom, da bodo našli to, kar je njihovim otrokom najbolj potrebno.
Naj starši in otroci ne pozabijo na krščanske vrednote.
Dobri Bog, pomagaj staršem, babicam in dedkom, vsem ki bodo v tem letu vzgajali otroke, da bi jih z zgledom in besedo oblikovali v dobre ljudi.
Naj vzgojitelji sodelujejo med seboj in se podpirajo, kajti v dobri medsebojni pomoči bodo premagali ovire vzgoje.
Gospod, vzgajaj nas in nam odpiraj oči za bližnje, za vse, ki so v stiskah in jih bomo v tem šolskem letu srečali.
Jezus, naš največji učitelj, naj bo »Pot, Resnica in Življenje«.
Starše, otroke, mladino, učitelje priporočamo naši božji materi Mariji.
Ona, naša zvesta mati, naj vse varuje in podpira na poteh življenja.