Preskoči na vsebino


Dobrodelna skupina

Društvo misijonarja dr. Janeza Janeža nosi ime po našem rojaku, prvem laiškem misijonarju zdravniku dr. Janezu Janežu, ki je deloval na Kitajskem in Tajvanu. Vse svoje življenje je posvetil dobrodelnosti in nesebični pomoči ljudem v stiski, zato sledimo tudi v Društvu s svojimi projekti njegovemu vzoru.

Med naše najpomembnejše dejavnosti štejemo prav dobrodelnost, po kateri je bil dr. Janež tako znan. Skoraj vsako leto izvedemo dobrodelno akcijo, s katero prispevamo ljudem v stiski. Tako smo izvedli že več dobrodelnih prireditev in zbrani denar podarili naprej. Naj navedemo le nekatere:

za misijon na Madagaskarju, za gobavce na Tajvanu, družinam ob požaru v Senožetih in Osredkah, Juretu Klemenčiču za specialno olimpijado leta 1996, za Pediatrično kliniko, za Podružnično šolo in vrtec v Dolskem, za pomoč pri odpravljanju popotresne škode v Posočju, za izgradnjo cerkve Angelov varuhov v Zadobrovi, prispevek za dve osebni dvigali in sobno dvigalo za invalide, za Fundacijo Tomaža Humarja za manjšo bolnišnico v dolini pod južno steno Nange Parbat, v vasi Tashering, za Onkološki inštitut, za misijonarja Hrovata v Burundiju itd.

Preko Janeževega duha smo povezani tudi z bolniško župnijo v Ljubljani. Že devet let zapored pogostimo ob Svetovnem dnevu bolnikom v Kliničnem centru vse, ki se tam udeležijo slovesne maše. Vsako leto jo ima kateri od škofov ali višjih predstojnikov cerkve.

Med našimi projekti lahko v zadnjih letih zasledite tudi krvodajalske akcije, katerih namen je vzpodbujanje tovrstne dobrodelnosti med člani društva in drugimi župljani.

Dodatne informacije: Sonja Jemec, sonja.jemec@gmail.com